Ensiapu kurssit

SPR;n hyväksymät viralliset ensiapukurssit kuuluvat homeopaatin pätevyysvaatimuksiin.

EA1 - Ensiavun peruskurssi (16h) on voimassa 3 vuotta. Sen jälkeen voi suorittaa hätäensiapukurssin (8h) jolloin ensiaputaito on voimassa virallisesti toiset 3 vuotta. Sen jälkeen suoritetaan taas EA1 tai jatkokurssi EA2. Jatkokoulutuksena voi suorittaa myös EA1 uudelleen.

Tältä sivulta löydät tietoa yhdistyksen järjestämistä Ensiapukoulutuksista.

Voit myös kysellä paikkakuntasi SPR;n järjestämistä kursseista.

Marita Leppäsen EA-kurssi

PERUUTETAAN VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN VUOKSI

LA-SU

Ensiavun peruskurssi (EA1) kuuluu homeopaatin pätevyysvaatimuksiin. Suoritettu kurssi on voimassa kolme vuotta.
SHry järjestää jäsenilleen SPR:n koulutusvaatimuksen mukaisen ensiapukurssin, jossa mukana myös homeopaattiset ensiapuaineet.

Kouluttajana Homeopaatti Marita Leppänen, joka on SPR:n hyväksymä ensiavun ja terveystiedon kouluttaja (ETK) ja erikoissairaanhoitaja.

Kurssin hinta SHry;n ja PHY;n jäsenille on  XXX€ sisältäen todistuksen, EA1 kortin ja kahvitarjoilut. Hinta vahvistetaan vielä!!

Jos sinulla on jo voimassaoleva EA1- pätevyys, voit jatkaa sen voimassaoloa yhden kerran käymällä ensimmäisen päivän kurssisisällön (sisältää hätäensiavun) hintaan 60€. Tämä jatkaa EA1 voimassaoloa kolme vuotta eteenpäin.

Paikka
Aika

Sitovat ilmoittautumiset yhdistyksen sihteerille Minna Keitu) sähköpostitse PHYsihteeri@gmail.com    mennessä!

HUOM! Kurssille mahtuu 16 osallistujaa. Jos kurssille ei ilmoittaudu tarpeeksi osallistujia, kurssia ei pidetä kyseisenä ajankohtana.

Saatuasi vahvistuksen kurssipaikasta ja kurssin toteutumisesta, maksa osallistumismaksu välittömästi yhdistyksen tilille 

FI13 1288 3000 1029 18      BIC NDEAFIHH


Kirjoita maksun lisätietoihin etu- ja sukunimesi ja EA-kurssi. 
Tuo maksukuitti mukanasi kurssille.


Suomen Punaisen Ristin Ensiapu-1 kurssin sisältö:

 • Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa

 • Hätäensiavun perusteet

  • Tajuttomalle annettava ensiapu

  • Peruselvytys

  • Vierasesine hengitysteissä

  • Verenkierron häiriötila (sokki)

  • Verenvuodon tyrehdyttäminen

 • Haavat

 • Tavallisimmat sairauskohtaukset

 • Palovammat ja sähkön aiheuttamat vammat

 • Nivelvammat ja murtumat

 • Myrkytykset

Kurssin ensimmäisen päivän aihe liittyy henkeä pelastavaan ensiapuun. Opimme mikä on ihmisen auttamisessa tärkeintä tehdä ensin ja mitä vasta sitten. Miten tajuttomuus tunnistetaan, miten hengitystiet avataan ja hengitys arvioidaan ja mitä hätäilmoituksessa on muistettava. Opetellaan ja harjoitellaan painelu-puhalluselvytyksen oikea ja tehokas tekniikka, sekä defibrillaattorin käyttö elvytyksen apuna. Opitaan miten tulee toimia jos jonkun hengitysteissä on este. Tai jos kyseessä on suuri, hallitsematon verenvuoto tai sokkitila, sekä harjoitellaan haavojen sidontaa. Päivän lopuksi on pieni rastiharjoitus ko. Aiheista.


Toisena päivä tutustutaan tavallisimpiin sairauskohtauksiin; miten niitä voisi ennaltaehkäistä ja mikä on ensiavun merkitys. Opetellaan myös palovammojen ja murtumien sekä myrkytysten ensiapua.

Loppukokeena on rastiharjoitus ryhmissä.

Opetuksessa käytetään paljon kuvia, videoita ja ennen kaikkea harjoituksia ja ryhmätöitä.

Ensiapu onkin "learning by doing".


Kunkin teeman virallisen osion lopuksi otamme mukaan homeopatian mahdollisuudet.

Ensiaputaitojen lisäksi meillä homeopaateillla on erinomaiset lääkeaineemme hädässä olevan ihmisen auttamiseksi. Hätätilanteissa tulee silti aina hakeutua myös virallisen terveydenhuollon arvioon ja hoitoon.