Muut terveysaiheiset kirjat

Hyvinvointia ja Terveyttä edistävät hoidot Suomessa

2018

  Suomen Terveysjärjestön STJ ry:n tuottama opas hyvinvointia ja terveyttä edistävistä hoidoista Suomessa. Oppaasta voit lukea Suomessa yleisesti käytetyistä täydentävistä hoitomuodoista eli CAM-hoidoista. Täältä löydät myös osan EU-komission hyväksymistä terveysväittämistä ravintolisien pakkauksissa ja mainonnassa, jotka ovat sallittuja. Sekä tietoa yleisistä ravintolisistä kuten tyrni, Q10, auringonhattu, maarianohdake ym. Opas kertoo myös paremmin HYVE-hoidoista ja täydentävien hoitojen tilanteesta Suomessa. Opas on tehty yhteistyössä CAM-alojen terapiajärjestöjen kanssa. Opasta voi ostaa Suomen Terveysjärjestöltä. www.terveysjärjestö.fi
Voit myös ladata oppaan laajemman version sähköisenä, jossa on lisäksi tietoa täydentävien hoitojen tilanteesta Euroopassa. Sähköisestä versiosta pääsee lukemaan myös oppaassa käytetyt viitteet. 

Inhimillisyyden Vallankumous

2018

Aarva Pauliina, Helin Kaija, Kallio-Tamminen Tarja, Kortejärvi, Tarja, Lindfors Pirjo, Palomäki Karita, Sarvela Kati
Kirja on ainutlaatuinen kannanotto terveydenhoidon murrokseen. SOTEn epävarmuudessa se havahduttaa näkemään uuden mahdollisuuden: inhimillisyyden vallankumouksen terveydenhoidossa. Me kaikki, niin kansalaiset, potilaat kuin ammattilaisetkin, voimme valita ja vaikuttaa. Kirjan kirjoittajat ovat terveyden, hoitamisen ja tieteen ammattilaisia. Nämä seitsemän sisarta kirjoittavat ihmisen aidosta kohtaamisesta ja sen yhdistämisestä huipputeknologiaan/terveysteknologiaan. Integraatio johtaa yksilöllisiin ja tehokkaisiin terveyspalveluihin, joissa tiede kulkee kokemuksen rinnalla. 
Kirja on suunnattu sekä terveydenhuollon ammattilaisille että palvelujen käyttäjille. "Seitsemän sisarta" ovat kuusi terveysalan ammattilaista ja kvanttifyysikko: Pauliina Aarva on yhteiskuntatieteiden tohtori. Hän on terveyden edistämisen dosentti, joka tutkii täydentävien hoitojen käyttöä ja kansalaisten hoitokokemuksia. Kaija Helin on terveystieteiden tohtori. Hän tekee hoitotieteellistä tutkimusta saattohoitoa saavan potilaan kuvataidekokemuksesta ja taideteoksen hoitavasta ulottuvuudesta. Tarja Kallio-Tamminen on filosofian tohtori ja fyysikko erikoisalana kvanttifysiikan filosofia. Hanna Kortejärvi on farmasian tohtori. Hän toimii tutkijana ja kehittäjänä, ja kouluttaa terveydenhuoltohenkilöstöä järkevässä lääkkeiden käytössä. Pirjo Lindfors on lääketieteen tohtori, anestesia- ja kipulääkäri, jolla on psykoterapian ja kulttuuriantropologian koulutusta. Hän tutkii lääkäreiden työhyvinvointia. Karita Palomäki on psykofyysinen fysioterapeutti ja kouluttaja. Hän valmentaa ammattilaisia psykofyysisessä kivunhoidossa ja EFT Tapping -menetelmässä. Kohtaamisen merkitys potilastyössä on hänen sydäntään lähellä. Kati Sarvela on hammaslääkäri, hypnoterapeutti, mindfulness-ohjaaja ja kouluttaja. Hän myös valmentaa eri ammattiryhmiä draamallisen luovan kirjoittamisen avulla.