Yhteystiedot

Sihteeri;
PHYsihteeri@gmail.com

17.11.2018 Uudet suomalaiset lääkeaineet

SHry täydennyskoulutus Helsingissä.
Koivu, metso, mustikka, kuukkeli ja vanamo
Lisätietoa: KOULUTUS

MATKA Hahnemannin jäljillä 2019

Auf den Spuren von Hahnemann - Hahnemannin jäljillä - Matka Hahnemannin elämään ja oppeihin.
Katso ohjelma ja lisätiedot Koulutus

27.11 Studia Generalia UTA

Täydentävien ja vaihtoehtoisten hoitojen tutkimuksen kehittyminen lääketieteen erikoisalana.
Associate Professor Jenny-Ann Brodin Danell, Umeå University Katso: KOULUTUS

CAM 2020

CAMDOC EUn julkaisu
Täydentävien hoitomuotojen mahdollisuudet kestävän kehityksen terveydenhoidossa Euroopassa.
Lisätietoa: KIRJALLISUUTTA - HOMEOPATIA

HAHNEMANN-PÄIVÄT

On vuosittainen korkeatasoinen jatkokoulutus Ammattihomeopaateille, joka järjestetään tavallisesti Tampereella tai Turussa maalis-huhtikuussa Hahnemannin syntymäpäivän aikoihin.

HAHNEMANNPÄIVÄT 14-15.4.2018

SEMINAARI TOTEUTUU!! PAIKKA VAIHTUU!!!

PAIKKA: TURKU - Turun Martat

LA 14.4 - SU 15.4.2018

Seminaarin aiheena on geriatriset vaivat ja repertorisoinnin syventäminen.

 Luennoijana Klaus Holzapfel - Saksa

 Seminaari on englanninkielinen. 

Klaus Holzapfel on stuttgarttilainen homeopaatti-sisätautilääkäri, jolla on paljon kliinistä kokemusta yksityisvastaanotoltaan ja klinikkatyöstään geriatrisella kuntoutusklinikalla. Hän on kirjoittanut mm 2 kirjaa Bogerin Yleisanalyysi- metodista ja useita artikkeleita Bogerin metodin tehokkaasta käytöstä. Viime vuoden Hahnemann-päivillä saimme käyttöömme tehokkaita uusia otsikoita virtsatievaivojen hoitoon. Holzapfelin viimeisin kirja on kirjoitettu yhteistyössä Robert Bosch Säätiön - Lääketieteen Historian Instituutin professorin Martin Dingesin kanssa eräästä Hahnemannin potilaasta - naisesta joka oli saanut mieheltään tippurin. Työssään hän pyrkii Hahnemannilaiseen lääkemääräämistapaan ja käyttää klassista homeopatiaa.


Homeopatia ja Gerontologia


Lauantai 14.4.2018 Klo 10.00 - 17.00

10.00 - 11.00 Seminaarin avaus - Homeopatian nykytilanne ja tulevaisuuden visiot - Kaija Helin

11.00 - 17.00 Klaus Holzapfel - Gerontologia

Lounastauko ja kahvitukset x 2


Sunnuntai 15.4.2018 Klo 9.00 - 16.00

09.00 - 16.00 Klaus Holzapfel - Gerontologia jatkuu

Lounastauko ja kahvitukset x 2


Käännös Klaus Holzapfelin seminaariesittelystä -englanninkielisenä teksti edempänä

Gerontologia - vanhuuden ja vanhenemisen tutkimus sen kaikista näkökulmista (psykologinen, sosiaalinen, patologinen ym.) on melko käytännönläheinen näkökulma kun sitä verrataan perinteiseen sisätautilääketieteeseen, neurologiaan tai kirurgiaan.

Työni geriatrisella kuntoutusklinikalla on opettanut minulle että on usein tärkeämpää tehdä päämääriä jotka ovat saavutettavissa kuin toimia lääketieteen peruslinjojen mukaan (Ts käypähoito).

Esim. Jos vanhalla potilaalla on vaikea kävellä, olkoonkin se halvauksesta tai murtuneesta jalasta johtuvaa, ja hänen asuntonsa sijaitsee 2. kerroksessa talossa jossa on hissi. Silloin ei ole niin tärkeää harjoittaa häntä kävelemään portaita kuin avustaa häntä saamaan kävelynsä vakaaksi ja turvalliseksi tasaisella maalla.

Koska vanhat ihmiset ovat usein monioireisia kroonikkoja ja käyttävät useita lääkkeitä on gerontologin tehtävänä vähentää lääkemääräyksien määrää. Jonkin aikaa potilas tarvitsi protoni-pumpun salpaajaa Pantoprazole (Somac/Losec/Omeprazol/Pantoprazol) vähentämään vatsahappoja, mutta nyt osteoporoosin vaara on olemassa joten hän saa D-vitamiini lisän. Miksi ei sitten lopetettaisi Pantoprazolea?

Vanhemmat potilaat kärsivät usein masennuksesta, mutta jos emme varaa riittävästi aikaa löytääksemme paremman tavan heidän auttamisekseen, heille määrätään masennuslääkkeitä - jolloin seuraa suurempi riski kaatua ja murtaa luita ja siten tulla liikuntakyvyttömäksi.

Kroonisia kipuja hoidetaan usein ei pelkästään morfiiniryhmän kipulääkkeillä jotka ovat hankalia jo sellaisenaan (kaatumisen ja riippuvuuden riskit), mutta myös joillakin uusilla epilepsia lääkkeillä kuten Gabapentine tai Pregabaline, lääkkeillä jotka voivat aiheuttaa huimausta ja kaatumisia ja niiden seurannaisvaivoja.

Yksi tärkeitä suuntaviivoja gerontologiassa on nähdä potilas kokonaisuutena omien kykyjensä kanssa hänen omassa ympäristössään oman sosiaalisen elämänsä parissa. Tämä eroaa melko paljon vaikkapa cardiologiasta jossa yritetään löytää paras tapa palauttaa yhden elimen 100% toiminta tai rytmi sen normaaliin toimintatapaan.

Joten gerontologia on lähellä homeopatiaa jossa myös nähdään potilas kokonaisuutena, hänen yksilölliset kykynsä omassa sosiaalisessa ympäristössään ja yritetään auttaa häntä elämään hänen parhaitten kykyjensä mukaan.

Ja homeopatian mahdollisuudet auttaa masennuksessa tai muissa psyykkisissä oireissa ja tiloissa kuten dementia ilman sivuvaikutuksia joita tavallisilla lääkkeillä on - dementialääkkeet aiheuttavat usein ahdistusta tai mielen sekavuutta sekä lyömistä ja huutamista - homeopatialla on oma paikkansa gerontologiassa.

Seminaarin tarkoituksena on tuoda esiin muutamia lääkeaineita joita useimmiten käytetään dementiassa, depressiossa, ahdistuksessa, Parkinssonin taudissa tai aivohalvauksessa, lääkeaineita kävelyvaikeuksissa kuten lokomotorisessa ataksiassa ja geriatrisessa frailty-(vanhuuden hauraus-raihnaus) oireyhtymässä sekä inkontinessissa.

Mutta tietenkin, kuten kaikissa seminaareissani, käymme läpi hyödyllisiä otsikoita, joten muista ottaa mukaan repertoriosi.

Valikoima lääkeaineita joista puhumme;

Belladonna, Cicuta virosa, Hyoscyamus, Stramonium

Helleborus, Nux moschata, Fluoric acid,

Opium, Bothrops, Crotalus horridus, Causticum, Conium


Lisäksi; potilastapauksia, LM (=Q) potenssien käyttö

Ja lisäksi keskustelemme kokemuksista ja havainnoista osallistujien kesken

Klaus käyttää myös Bogeria jos siitä on kysyttävää tai haluat ottaa sen mukaan lisäksi.


Käytämme repertosoinnissa KENTin repertoria - Muistahan ottaa mukaan!

Hintaan sisältyy:

LA - lounas ja 2 x kahvi ja kahvileipä

SU - lounas ja 2 x kahvi ja kahvileipä

Luennot, luentomateriaali sähköisenä, kurssitodistus

Kurssimaksu on 350 euroa. Opiskelijat 250 euroa. 

SHRy:n ja PHY: jäsenet, sekä Tampereen Turun tai Tallinnan SHA-koulutuksesta (Provita) valmistuneet homeopaatit 300 euroa ja opiskelijat 200 euroa.

Yksi päivä jäsenille 150 euroa; opiskelijajäsen 100 euroa.                    Ei-jäsenet 175 euroa ja 125 euroa.

Maksun voi suorittaa etukäteen tilille:

PHY - FI13 1288 3000 1029 18 BIC NDEAFIHH 

(muista ottaa kuitti mukaan kurssille), tai maksaa käteisellä kurssin alkaessa.

Seminaarin toteutuminen vahvistetaan 10.3.2018 nettisivuilla, jonka

jälkeen voit maksaa osallistumismaksun pankkitilille.

SEMINAARI TOTEUTETAAN

Ilmoittautumiset 9.3.2018 mennessä:

e-postilla: PHYsihteeri@gmail.com tai puhelimitse Minna Keitu /Ajanvaraus 044-330 2312

Ilmoittautumiseen: Nimi ja SHRy:n tai PHY:n mahdollinen jäsenyys, sekä omat yhteystiedot; nimi, puhelinnumero, sähköposti.

Muistathan kertoa ilmoittautuessasi myös ruoka-allergioista; laktoositon/gluteeniton. Ei kala/liha.

Ilmoittautuminen on sitova ja peruutukset 9.3.2018 jälkeen ovat kustannuksien mukaan.

Huomaa että kurssipaikka haluaa vahvistuksen osallistujamäärästä kuukautta ennen tapahtumaa ja se on meille järjestäjänä sitova varaus josta maksetaan.



Hotelleja keskustassa:

Original Sokos Hotel Hamburger Börs/kauppatorilla,

Scandic Plaza/kävelykadulla lähellä kauppatoria 

Hotelli Forum/kauppatorin laidalla miehittämätön halpahotelli.

Hotelli Helmi / bussiaseman vieressä, bussin 13 kulkureitillä.

Centro Hotel / Yliopistonkatu 12 A / lyhyt matka kauppatorilta.


Kulkuyhteydet:

Kupittaan puiston ja Uudenmaankadun laidassa.

Parkkipaikkoja Kupittaan kadulla ja Itäisellä Pitkäkadulla.

Bussilla: 13 Kauppatori - Uittamo

9 Kauppatori - Vaala

Seminar in Turku with Klaus Holzapfel

14-15. April 2018

HOMEOPATHY IN GERONTOLGY

Gerontology is a rather pragmatic approach, in contrast to classical internal medicine, neurology or surgery.

My daily work in geriatric rehabilitation has shown me, that it is often more important to formulate goals that are to be reached than make a guideline oriented medicine.

E.G if an old patient with troublesome walking, be it from apoplexy or a broken leg, lives in a flat on the 2. storey, but there is an elevator, then it is not so important to train him to climb stairs, but rather help him get security in walking on even ground.

As the elder people are often polymorbid and receive polypharmacy, it is the duty of the gerontologist to cut down the amount of drugs prescribed. Some time, the patient needed a protone-pump-inhibitor like Pantoprazole for his acid stomach, but now the danger of osteoporosis is impending, so he gets Vitamine D in addition. Why not stop the Pantoprazole?

Older patients often suffer from depression, but if we do not take our time to find a better way of helping them, they will be prescribed antidepressants - with a higher risk of falling and breaking a bone and thus get into immobility.

Chronic pains are often treated not only with analgetics of the morphine group, which is troublesome in itself (risk of stumbling and dependency), but also with some of the new antiepileptics like Gabapentine or Pregabaline, drugs which again can cause vertigo and stumbling with all their consequences.

One of the most important topics in Gerontology is to view the patient as a whole with his abilities in his environment, his social net. This is quite different from e.g. cardiology, where we try to find the best ways to restore the functions of one organ to its 100% power or the rhythm to a normal frequency.

So Gerontology is near to Homoepathy, which also views the patient as a whole, his abilities and social context, and tries to help him live to the best of his abilities.

And with its capacity to help in depressive or other psychic symptoms and states like dementia without the side effects of the usual drugs - antidementiva often cause agitation or confusion of mind with striking and shrieking -, Homeopathy has its own place in Gerontology.

The aim of this seminar is to show some remedies more frequently used in dementia, depression, agitation, or Parkinson's disease, or apoplexy, remedies for walking disorders like lokomotor ataxia and for the geriatric frailty syndrome and last not least, incontinentia.

But of course, like in all my seminars, also useful rubrics for these syndromes, so please bring your repertories.


A selection of remedies:

Belladonna, Cicuta virosa, Hyoscyamus, Stramonium

Helleborus, Nux moschata, Fluoric acid, Opium

Bothrops, Crotalus horridus

Causticum, Conium - to name some.


  • Case presentations

  • Use of LM (=Q) potencies

  • Exchange of all of our experiences


Järjestävät yhteistyössä:


Pohjoismainen Homeopaattiyhdistys ry.


Suomen Homeopaatit ry.




TERVETULOA !