Luontaishoitoteko 2022

Vuoden Luontaishoitoteko 2022 -palkinto on myönnetty FinnRadion päätoimittajalle Marcos Kuusjärvelle

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry jakoi ke 11.11.2020 ensimmäistä kertaa uuden palkinnon nimeltä Vuoden luontaishoitoteko. Palkinto jaetaan vuosittain henkilölle, joka positiivisesti vaikuttaa Suomen luontaishoitokenttään, tuo uutta tietoa tai tietoa uudella tavalla esiin luontaishoidoista sekä vaikuttaa myönteisesti kuluttajan turvalliseen luontaishoitojen käyttöön.

Palkinnon tarkoitus on nostaa esiin positiivisia tekoja luontaisalalla ja tuoda esiin onnistumisia. Luontaisalalla tapahtuu paljon hyvää. Nyt on aika tunnustuksen myötä tuoda julki näitä tekoja sekä aloittaa luontaishoitojen positiivisen näkymisenkulttuuri.

Luonnonlääketieteen Keskusliitto jakaa Vuoden Luontaishoitoteko- palkinnon vuosittain henkilölle, joka on teollaan vaikuttanut myönteisesti luontaishoitoalan kenttään. Vuonna 2022 palkintoraati valitsi yleisöehdotuksista palkinnon saajaksi päätoimittaja Marcos Kuusjärven, joka on rohkeasti ja innokkaasti tehnyt juttuja aiheista, joista muut vaikenevat.

Marcos Kuusjärvi on FinnRadion päätoimittajana toistuvasti tuonut näkyväksi ja antanut sijaa aiheille luontaishoitoalasta myönteisellä ja rohkealla asenteella. Marcosin jutut on lähetetty lukuisina uusintoina FinnRadiossa ja radion YouTube-kanavalta keskustelut ovat päässet laajemminkin jaettavaksi.

Tämä rohkea ja innokas asenne ansaitsee tulla palkituksi erityisesti, koska luontaisala on huomattavan vähäisessä määrin edustettu mediassa Suomessa. Näin ollen Marcos Kuusjärven halu tuoda näkyväksi luontaishoitoalan asioita asiallisesti ja rakentavasti on ainutlaatuisen merkille pantavaa.

 

FinnRadion sivut: www.finnradio.fm

Yksi erinomainen esimerkki Marcosin työstä Finnradiossa on vuoden 2022 Luontaishoitojen päivän ohjelmaan eli europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen ja Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n toiminnanjohtajan Anna Sofia Nevanlinnan haastattelu luontaishoitoalasta löytyy Finnradion sivuilta.